Dressyr imorgon!

Imorgon är det dags för klubbdressyr igen, fast denna gången i Grästorp. Ska såklart vara med på den lilla fjollhästen a.k.a. Junior. Målet blir som förra gången, att vi blir godkännda och klarar oss runt pogrammet och att vi kommer helskinnade ut från ridhuset, haha. Nej men han är ju lite fjollig och att vara ensam i ridhuset är ju ingen favorit direkt, men det är bara att öva. 
 

påskaktivitet, pw och stallet

Blev en lyckad aktivitet vi fixade med US och barnen var nöjda! Åkte sedan med pappa och Felix och åt pizza, har nämligen varit hantverkare här hemma hela dagen som bytt golv i köket, så de gick ju inte att använda. Nu ska jag gå ut och gå en sväng.
 
Ridning på LRK ikväll, vi har hästbyte idag så hoppas på att få prova någon rolig liten polle. Efter ridningen åker jag hem till Olivia och sover hos henne så ska packa lite.
 

Bästa💗


Underbart✌


Dagen

Skulle egentligen åkt till Olivia idag men har en aktivitet med US imorgon så då gck inte de. Men jag ska iallafall ut och ta en pw i de fina vädret och sedan baka till ridskolan. Tur när man behöver baka till ridskolan så man inte äter de själv, så en snickerskaka blir de iallafall. Ska ladda in lite bilder i datorn och så också, så håller mig nog sysselsatt, måste fixa us bloggen också.
 

Junior igår

Junior gick lektionen innan igår så jag och Linnea satt med nere i hörnet och kollade. Då va han himla fjollig och blev rädd för allt och hetsade upp sig. 
 
Sedan när jag började rida så blev han ganska svettig på en gång så tror att han blev lite trött eftersom att han lade så mycket energi på att hetsa upp sig lektionen innan. Men han var så himla fin i formen. Stadigt och fint och han höll ett jämnt stöd på bettet, supernöjd. Vi hoppade lite vattenmatta, studds, kombination och en serie som sedan sattes ihop till en bana. Vi fick välja lite hur högt vi ville hoppa ihop med Linnea då. De blev så att jag hoppade sist så han fick stå och vila ganska länge så när de var min tur så var han inte riktigt igång. Banan låg på 90. Studdsen i början gick bra, kom lite nära på hindret med vattenmattan och kominationen gick bra. Sedan efter kombinationen som låg på snett igenom så va de serien på andra långsidan. Men vi landade i korsgalopp så fick bryta av och lägga en volt innan jag fortsatte så då tappade vi tempot och flytet lite. 
 
I serien hade vi tidigare gått på 5 korta då de var lite lägre men nu skulle vi gå på 4 istället. Kom nära på första och sedan blev de nära till oxern också. Så fick ta om den ett antal gånger. Han smet förbi någon gång och så. Brukar bli så om man kommit lite fel språnget innan och han har fått ta i lite så vill han inte hoppa de igen för att de var jobbigt, latisen. Men de sista fick vi till det ganska bra. Men han kändes ganska trött i kroppen och sög inte riktigt tag i hinderna de sista så de bidrog väl lite till att de blev som de blev. Men pratade med Linnea och hon sa att hon inte trodde de var höjden som var problemet utan att jag inte riktgt bestämt mig och red fram ordentlligt, så de va väl tur.
 

härlig måndag

startade min dag med nästan en timmes pw runt stuterihagarna i solen. Så skönt att våren verkar vara påväg, är så trött på minusgrader och gråa moln. Bakade nyss lite hästgodis, de går åt en del, Junior är en såndär häst som måste mutas lite ibland om man ska göra något som han tror kan va lite läskigt, haha. När jag sprejade pälsglans i hans svans förra veckan råkade de komma lite på hans ben och de tyckte han såklart var superläskigt, så nu är vi nog tillbaka på ruta ett när de gäller pälsglans, haha. 
 
Åker iallafall upp till stallet vid fem. Hoppas han inte går lektionen innan, är så mysigt att va länge i stallet, ha gott om tid att borsta länge och i bästa fall hinna med att fixa lite annat som kan vara bra igen. Putsade hans träns förra veckan, men får nog göra de idag med för de var hur smutsigt som helst så fick inte bort allt, men får ju göra lite nytta iallafall.
 

dålig bloggning, yees

Hela dagen har spenderats med Lollo, dels på tävling. Fotade en del så de kommer upp här sedan. Så himla skönt med lov nu och veta att man inte behöver gå upp och gå till skolan imorgon. 
 

chill dag

Hejsan! Tog en sovmorgon till 9, ja de är sovmorgon om man är morgonpigg, imorse. Skönt att sova lite. Har bara tagit de lugnt hela dagen och inte gjort mycket mer än att suttit med datan, men de behöns sådana dagar med ibland. Har iallafall fört över alla gamla bilder som Linnea ska ha på hennes USB. Nu kommer snart Lollo och hämtar mig, ska sova hos henne inatt och följa med henne på hopptävling imorgon, roligt :)
 

Idag är de fredag

Har trots bad och spanska haft en bra dag! Hade livräddning och skulle simma med en docka som typ dränkte mig. Men simma är väl de ända på idrotten jag faktiskt är ganska bra på, har ju tillochmed gått i tekniksim^^
Tumblr_mk2lhotihb1s52zk4o1_500_large
 
 
 
 
 

inte fredag idag

Besvikelsen när man vaknar och tänker " freeeeedag" och sedan inser att det är torsdag, min morgon..
 

Våra två första lektioner var inställda, seegt men vi han ändå plugga lite på so-provet, vilket jag inte gjort så de var väl tur. Försökte stå på huvudet på idrotten med hjälp at Therese och Ebba, men de gick väl inget vidare om man säger så. Sen har det inte h'nt så mycket mer intressant denna dag.
 
Imorgon är de iallafall fredag, så skönt! 
 

bra dag

Att börja tolv är inte så illa, älskar onsdagar. Hade två lektioner och en föreläsning på schemat idag, föreläsningen var bra! Nu sitter jag och ser på Gossip Girl och försöker få upp lite värme med min älskade värmefilt innan de är dags att åka till LRK. Vi har hoppning idag :)
 

15 ♦

♦ jag är superkräsen när det gäller, typ allt, främst mat
 
♦ jag hatar gamla filmer. Vissa går men skulle aldrig i livet sätta på en gamal film jag aldrig sett förut
 
♦ jag föreställer mig alltid det värsta, när det gäller allt för att ↓
 
♦bli besviken är nog de värsta jag vet
 
♦ älskar gossip girl, the vampire diaries och pretty little liars
 
♦ jag har en ovana att säga typ, asså och lixom i typ varenda mening, m.å.s.t.e.s.l.u.t.a.m.e.d.d.e.t.
 
♦ jag borde plugga nu men har noll studieteknik
 
♦ jag vill bli fotograf och bo i L.A.
 
♦ tror min dåliga ridning igår förstörde en hel del...
 
♦ tills i höstas typ vägrade jag rida Junior tills i höstas
 
♦ ridningen och hästarna är absolut de bästa som finns. Ibland så funderar jag på hur det skulle vara om jag skulle vara tvungen att sluta rida. Är hästtjej in i märgen, skulle bryta ihop totalt. 
 
♦ Om ridningen går dåligt kan jag vara helt nere över det i flera dagar och vise versa.
 
♦ hatar att misslyckas, ger heller upp än misslyckas, mindre bra egenskap
 
♦ jag är sjukt mörkrädd
 
♦ hatar om man går typ i korridoren om jag ty p går först så måste jag alltid stanna och vänta tills någon går förbi  mig så att jag inte går först, hatar när de går någon bakom mig
 
 

inte min dag

Alltså snö och halvt storm var inte vad jag hoppats på när jag vaknade imorse, är typ så att man flyger bort om man går utanför dörren. Nationella gick väl hyffsat, något bra med denna dagen iallafall. Nu är det soplugg som gäller, har ekonomiprov på torsdag.
 

mellanlandar

Hemma och mellanlandar innan jag ska dra på mig ridkläderna och åka till stallet. Dagen har gått hyfsat fort och och solen lyser ute. Är nog en sån där person som påverkas av vädret, blir iallafall på himla bra humör så fort solen tittar fram. Så trots minusgraderna imorse så tog jag skinnjackan, och de ända jag frös om var händerna. Tycker allt att de ska vara vår nu, så inga mer vinterkläder, om de inte blir snöstorm då.
 
Nu ska jag äta (äta upp) så att jag inte blir sen, hoppas Junior är lika fin som förra gången :)
 

Mar. 17, 2013

Har krypit ner i sängen och ska sätta på något avsnitt av någon bra serie och dricka en kopp te.

Imorgon är de ny vecka. Har extra lång sovmorgon, men är ändå inne i stan vid halv 9, surt. Men nu är de bara denna veckan, sedan är de lov, tack och lov!


change

Har tänkt att möblera om mitt rum ett bra tag nu och i lördags så tog jag tag i det och (med hjälp av mamma) flyttade runt lite. Blev så himla bra! Nu är de bara en ny garderob och lite smågrejer som ska fixas, sen är jag nöjd!
 


Möte, glass och världscupen

 
Tiden bara springer iväg och dagen har gått himla fort. Hade möte i två timmar, va med en från styrelsen på mötet, undar vad han tänkte asså, våra möten är ju lite halvkaos ibland, men vi är ju som vi är och då blir ju mötena som dom blir, en hel del skratt, hahaha!
 
Har spenderat resten av eftermiddagen med världscupen, frukt och glass, inte illa. Ska se på PA nu och efter de se klart på världscupen, tänkteattnivillevetalixom.
 

Mar. 17, 2013

Vaknar och inser att det har snöat, blää vill ha vår nu tack!

Idag ska jag inte göra så mycket, har möte med US i eftermiddag och så ska jag plugga lite, och blogga!


Fredag

https://cdn2.cdnme.se/3237837/7-3/pic_5142c0b79606ee55032ba953.jpg" class="image">


Mar. 14, 2013

Hejj osv! vet att jag inte uppdaterar så bra, men min bror fyllde år igår och så var det ridning, så det hanns inte med. Nu har jag iallafall precis pluggat lite till ett prov vi har imorgon så nu ska jag ta tag i mitt rum och packa tills imorgon.


Gårdagens ridning

Är så himla nöjd med ridningen igår. Visst kanske de finns en hel del att slipa på men hade en sån bra känsla. Han var väldigt pigg, speciellt i början. Ni såg ju övningen på filmen. I serien tycker jag att han hoppade riktigt bra. Det har blivit så stor skillnad på honom, märks från gång till gång. Han hoppar med ryggen nu och hoppar upp sig mycket bättre än vad han gjort innan då jan mer eller mindre rev varje hinder och bara plöjde igenom serier. Men nu lyfter han verkligen på benen och anstränger sig. Han rev ett hinder igår, och vi hade lite lång galopp mot de så han hoppade lite flackt men nästa hinder hoppade han riktigt bra på.

I slutet hoppade vi 90-95 och visst, det är inte högt men känns verkligen som att jag hittat knapparna på honom nu och är supertaggad på att bli ännu bättre så att vi kan komma ut och tävla :)


Tisdag morgon

Gick upp i tid för en gångs skull, hann äta frukost och platta håret, haha! Solen är framme och trots att vi har lång dag i skolan idag är jag på himla bra humör och taggad tills fredag för då bär de av till Göteborg :)

https://cdn3.cdnme.se/3237837/7-3/pic_513eca249606ee29a12bf814.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3237837/7-3/pic_513eca249606ee29a12bf814.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3237837/7-3/pic_513eca7eddf2b3534a2826b5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3237837/7-3/pic_513ecaa5ddf2b35348b2bbf1.jpg" class="image">


Hoppträning Junior 11 mars 2013


Ledig

Har studiedag idag, så himla skönt! Har bara tagit de lugnt. Skulle göra potatismos förut, men mitt försök blev mindre lyckat, så de fick bli pulvermos istället. Har iallafall putsat mina ridstövlar och båda paren ridskor.

Ikväll är det ridning, åker till stallet lite tidigare och hoppas på att Junior inte går lektionen innan!


Bilder från idag


Resultat

Är trots allt nöjd med dagen! Blev lite lång framridning till LC men han blev mjuk och fin. Inne på banan så segade han till lite och kändes lite spänd. Men han kändes ganska fin och resultatet blev 63 %, absolut godkänt för att vara första gången! Fick gå in på prisutdelningen med ponnysarna och fick en cr-rosett.

Till framridningen till LB så var han så himla fin! Bjöd framåt och allt kändes bra. Sedan inne på banan dog han totalt, gick hur långsamt som helst. Jag red inte utan tänkte mer på programmet och vilket moment som var nästa. 56% blev det och över 50% var ju målet för dagen.

Får tänka på att jag faktiskt inte ridit honom mer än 5 gånger, av dem dressyr. Dessutom var de första gången jag red LB och med tanke på hur det gick i onsdags så gick detta mycket bättre än jag trott :)


Mellomys med familjen


Tävling imorgon!

Imorgon är det klubbdressyr på LRK. Skulle rida LC först men sedan va de bara jag så de skulle bli en CR isåfall. Så de frågade om jag ville rida LB istället. Efter lite funderande så bestämde jag mig för att rida båda två. Gick inte sådär jättebra när jag red Corradino i onsdags så om de går skit i LC så stryker jag mig i LB.

Så har försökt lära mig LB nu och tror att jag lyckats få in det i huvudet.


Mar. 09, 2013

Kvällen på mässan igår blev mycket roligare än jag trott. Blev massa skratt och efter lite halv panik när klädstängerna i garderoben tog slut och kön var hur lång som helst så fick vi koll på de hela. Lyssnade på en föreläsning av Hero osv.

Idag så ska min bror ha lite släktkalas och så.


Fredagar är alltid bra dagar

Fredag. Två inställda lektioner. Hemma innan tolv. Strålande sol. Härlig fredag!

Nu ska jag städa mitt rum (vilken överraskning). Ikväll så skulle de vara någon mässa i Grästorp eftersom de är typ internationella kvinnodagen. Ridskolan ska iallafall hjälpa till. Så jag ska stå i garderoben tror jag!


söööndag

Dagarna har gått i ett nu, så har helt enkelt inte hunnit med min lilla blogg. Har varit hos Olivia och vi bar nere och red Soccan på svalnäs och fotade. Blev riktigt fina bilder så så fort jag får min hårddisk så att jag kan få in bilderna i datorn så kommer de komma upp en liten bildbomb. När jag kommit hem från Olivia åkte jag direkt till ridskolan och hade möte med US. Mötet tog lite längre tid än vi tänkt, nästan tre timmar. Men så blir det när vi börjar prata och diskutera, haha! 
 
Sedan motinerade vi några hästar i ridhuset. Paxade Junior såklart. Han var allt ganska fin, lite stel i vänster men även där lossade han ganska bra i slutet.
 
Idag så står städning av mitt rum på schemat, ligger massa saker och kläder överallt.Har även en del plugg.          I eftermiddag är det årsmöte med ridskolan.
 
530327_298638663572113_86234434_n_large
 
 

Freeday

Har ägnat hela förmiddagen åt att plugga. Ska skriva en presentation till US, inte för att det går så bra direkt...
Men har hunnit med lite iallafall.