Jan. 30, 2013

Onsdagar är min absoluta favvodag! Lång sovmorgon mitt i veckan är ganska bra ändå. Har ju ridning ikväll också, hoppning dessutom :)


This evening

Kännde mig inte alls bra när jag vaknade imorse, fy. Ville bara stanna i min varma säng (nehe? ovanligt..). Tisdagar är så himla tråkig också. 
 
Nu blir det Popcorn,Top Model och så ska jag skriva en verksamhetsberättelse till US. 
 
min uppdatering suger, i know...
 

Måndag

Måndagar är sådana dagar man egntligen bara vill stryka ur kalendern och hoppa över, haha. Men som tur är så har vi inga jobigga lektioner, förutom spanskan då. Måste skryta med att min bildlärare tyckte min kruka hade A-kriterier, kiiiing! 
 
Men har ridning i Grästorp idag, så då blir ju denna dagen betydligt bättre. Hoppas på att få rida den lilla vildhästen. Jo han ser ut som en vildhäst just nu men sin hemskt långa man, får fixa de någon dag. Tar med kameran/kamerorna. Ska se om jag kan hitta den lilla så mamma kan filma, för väfrar hon göra med min systemis.
 

Kall dag

Har haft en himla bra dag med världens bästa vän. Hon och Karsten gjorde två fina rundor å Pay&JUmpen, men fyy vad kallt det var. Ny istid på G? Nejmen trots kylan så var de en bra dag, träffade Jennifer bl.a. och de var hur länge sen som helst jag pratade med henne. 
 
Ikväll så har jag kikat på världscuphoppningen, grymma svenskar! Och nu är det Gossip Girl tilsamans med med min älskade värmefilt♥
 

Lovisa & Kashmir

Några bilder på Lovisa och Karsten från idag. Lite brusiga och så, är så himla mörskt i det ridhuset, men, men!
 

Frukost

Idag blir de lite städning eftersom pappa aldrig lagade min lampa igår. Lite senare idag så åker jag till Lollo. Sover hos henne och följer med när hon ska på CR i skara imorgon. Kameran följer såklart med!

Men nu blir de frukost och höökskatalog.


städastädavarjefredagdetyckerjagärkul

tror runriken beskriver ganska bra vad jag ska/borde göra nu. Dock är min taklampa typ sönder, så de enda ljuset jag har är en golvlampa, så jag ser inget, som jag måste gör om jag ska kunna städa. Men ska be min kära far fixa de. Känns som att jag skriver att jag ska städa 24/7 men hatar att ha oordning på mitt rum(vilket man inte skulle kunna tro) trots det så är jag såååhäääär bra på att stöka ner och slänga kläder överallt. 
 
tjoho vad roligt och intressant inlägg, hejdå.
 

Skola, plugg, möte

Har varit i skolan hela lååååååååånga dagen. Torsdagar är nog veckans absolut längsta dag. Har precis ätit lite och ska nu försöka lära mig lite spanska glosor och lite senare åker jag till ridskolan och har möte med US. Kommer kanske upp lite bilder från ridningen igår, om jag hinner fixa det, senare. 
 

Man kan ju alltid drömma

att vinna denna tävlingen hade inte suttit fel, man kan ju hoppas ;)
 
Länk tilll tävlingen HÄÄÄÄÄÄR

Svar

"Vilken skola och linje ska du gå?"
 

Fick denna frågan, så tänkte svara i ett inlägg. Jag kommer antagligen gå på De La Gardie här i lidköping. Mitt förstahandsval blev efter lite om och men Estet inriktining Media! Var helt inne på att gå samhäll innan DLG Open men efter vi hade pratat med en på media fick jag reda på att man kunde få högskolebehörighet om man gick den linjen, vilket jag inte trodde. 
 
Många som säger att de är lite flummigt och att många går där för att det inte är så mycket plugg som på ex. samhäll. Men allt blir vad man gör det till och om jag får välja så jobbar jag som fotograf och känar bra på det i framtiden. Men får som sagt högskolebehörighet och kan läsa vidare efter. 
 
Mitt andrahandsval blev samhäll, och tredje Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka! Nu räknar jag med att komma in på Media men ;)
 
nu blev det en hel novell men, men!

I´m back!

Hej osv! Jag är sämst på att uppdatera denna lilla blogg men har inte haft tid helt enkelt. 
 
Red igår och ja vad ska man säga. Junior var på alla möjliga humör, känndes som att jag red 3 olika hästar ungefär, haha. Nejmen när vi red fram så var hsn ganska fin, dock så lyssnade han inte riktigt fram. Vi jobbade lite på volter, en med bommar och en med två hinder uppställda. Ibland blev han riktigt taggad och lyssnade inte "bak" alls, för att nästa sekund skita i mina skänklar. Dessutom var han himla tittig och skyggade för dörren x antal gånger, och Linnea var superläskig, knäppo hästi♥ Nejmen de stunder han lyssnade funkade allt väldigt bra!
 
Idag så har jag varit i skolan (ovanligt va?) Kom hem med sena bussen och sedan dess har jag inte gjort mycket mer än att kolla på ett avsnitt av Gossip Girl. Hade tänkt att plugga lite ikväll, men får se hur de blir med de. 
Imorgon blir de ingen sovmorgon börjar åtta istället för tolv, nationellt prov i svenska, here we go!
 

Gina Tricot Grand Prix

För några dagar sedan så fick man se de första plaggen i Gina Tricots ryttarkollektion. Tycker att det fanns en hel del fina plagg som jag skulle kunna tänka mig. Speciellt den svarta jackan, sååå fin!
 
 

Us möte

Ska alldeles strax åka till ridskolan och ha möte med US. När jag kommer hem blir det städning på mitt rum. Ska även skicka in mitt gymnasieval. Ska se om jag kan blogga lite också.
 

Saturday

Vaknade lite efter åtta imorse och sedan dess har jag inte gjort mycket mer än att klä på mig och äta frukost. Men nu ska jag snart gå ut till bilen för att åka till Lollo. Var ett bra tag sedan jag var med henne! Vet inte när jag kommer hem men då så ska jag iallafall skriva en dagordning till mötet imorgon och börja städa mitt rum, för det ser som vanligt ut som ett bombnedslag..
 

Anmäld till Björneröd!

Anmälde mig till björneröd igår. Längtar redan till sommaren när jag får träffa mina fina vänner igen, de veckan blir grym!♥
 
 

Dobber

Gick en sväng på stan med Olivia idag efter skolan. Hade inte tänkt att köpa något men denna tröjan fick följa med hem ändå ↓

Read it

Så jävla sant, läs→ HÄÄÄÄR
 

Jan. 17, 2013

Förlåt för min dåliga uppdatering. Har försökt uppdatera från ipadden men inläggen publiceras inte. Kom iallafall precis från skolan och nu ska jag snart sätta igång och plugga lite spanska och sedan redigera lite bilder från ridningen igår!

Och de är såååå kul att se bilder på mat ;)


Tisdag

Kom precis hem, och fytusan vad kallt det är! Har snöat hela dagen.

Nu ska jag äta lite och sedan blir de glosträning, oj vad roligt..


Idrottsgalan

Idag har jag varit duktig och pluggat biologi, jag är jättedålig på att plugga och gör de aldrig, max 1 timme i veckan, inte änns det, men ska ändra på de nu. Sedan har jag pratat lite med Linnea och nu väntar idrottsgalan. Brukade inte se på de men nu är de ju ryttare som är med och då blir de hela mycket roligare!
 
 

Tumme ner


Wanties

 
Hjälm: Ayr8 Leather look // Jacka: Kingsland Tricolor (så mycket finare IRL) // Stigbyglar: Sprenger Bow Balance // Skor: Primeboots // Objektiv: Fast Nikkor 50 mm // Fleece: Kingsland //

Mot skolan

Ska snart traska iväg till bussen. Blir en lång dag i skolan och sedan när jag kommer hem så väntar plugg :/


Gossip Girl

Tumblr_mghf1hscvq1rzxo5mo1_500_largeTumblr_m94wol8zvm1r8hrn3_largeTumblr_mfe990ecxc1raxleqo1_500_largeTumblr_mgkgyova4f1ra9keno1_500_large50b5223f806a5_large

Min kväll kommer bestå av tvtittande! Nu blir de Gossip Girl och sedan ponnyakuten, och efter de lite mer gossip girl !


Gamla Filmer

Hittade två filmer på min YTkanal på mina och Pollys sista klubbtävlingar ihop ifrpn 2010:
 
 
 
Kommer ihåg den ↑ dagen! Vi skulle hoppa LD, jag tyckte hindrena var hur höga som helst och Polly kändes inte som vanligt och hade gått med två andra innan de var min tur. Att hon var seg när jag red fram, hindrena kändes plötsligt som 1 meter, Pollys nya ägare hade hoppat henne och de var våran sista hopptävling. Allt de blev förmycket för 12 åriga Matilda. Grät som bara den och bad mamma gå och kolla om jag kunde få byta och hoppa 60 cm istället. Men som tur var så va min förra ridlärare i sekretariatet och hon tyckte absolut att jag skulle hoppa. Och som alltid lyssnade jag på henne. 
 
Kommer ihåg att jag nästan grät a lättnad och glädje när vi hoppat klart. När de sedan ropade upp mig som vinnare var lyckan total! Kände mig så stolt att vi hade vunnit mot alla privat ekipage, D-ponnys desutom! ;)
 
 
 
Sista dressyrtävlingen↑

Min utrustning (3)

Schabrak!
 
1. Cheval Noir.
 
Detta fick jag av Lollo i julklapp 2010. Det är superfint, vitt med guldig passpoal och Matilda broderat på ena sidan. Sedan har de inga stroppar utan "bommar/bossar" i fram. Superbra altenativ och schabraket ligger bra under sadeln. Tyvärr är det i stl ponny så jag använder de inte längre.
 
Älsklinghhsjulklapp!!
Tack Lollo;D<3bästavänhh(LL)
 
2. Schockemöhle
 
Detta köpte jag begangnat våren 2011 när jag skulle tävla Lucky. Gillar detta supermycket. Dock har de blivit lite urtvättat, men när det sitter på hästen tänker man inte på de.
 
 
3. John Whitaker
 
Detta köptes också 2011. Ville ha ett vitt jag kunde ha på Lucky. Ligger bra under sadeln, supernöjd med de!
 
4. JH Collection
 
Detta fick jag i julklapp denna julen. Har inte hunnit använda de än men hoppas att de ligger bra under sadeln, flr fint är de!

@home

Kom hem för en stund sedan. Filmen levde upp till mina förväntningar. Den var lite speciell men väldigt bra gjord! 
 
Jag och Olivia red ut förut, och jisses vad fröken soccanponnyn var pigg som bara den. Dock fick vi tillbringa 40 minuter på att försöka bli av med en liten tax som envist skulle följa efter oss. 
 

Duss

Kollade runt på min gamla blogg igår. Lite roligt att läsa vad jag själv skrev för några år sen, haha.

Hittade iallafall ett inlägg där jag dissat ett par stövlar från De Niro. Och kan ju inte säga att jag tycker att dom är så mycket snyggare idag. Manchester och snorgrönt, nej fortfarande diss på dem!


Jan. 12, 2013

Sov hos Olivia inatt och vi ska snart ut och rida. Ikväll så blir de bio, vi ska se berättelsen om PI. Ska se om jag hinner blogga när jag kommer hem. Annars så hörs vi imorgon!


Min utrustning (2)

Mina stövlar/skor:
 
1. Tretorn Falsterbo
 
Dessa stod på "vill-ha-listan" länge innan ett par blev mina. Köpte dem när Skara Hästsport hade utförsäljning. De är de skönaste stövlarna som jag har haft på mig. Många som säger att de "korvar" sig runt benen efter ett tag, men de tycker jag inte att de har gjort. Inte ångrat köpet en sekund. Sålde ju mina De Niro stövlar för att jag bara använde dessa.
 
 
2. Ariat Vintersko+ Ariat chaps
 
Köpte mina vinterridskor från Ariat förra vintern och de är bland de bästa köpen jag (läs mamma) gjort. Skönare skor får man leta efter! De är supervarma och har någon specialsula så när man använder dom blir dom supervarma. Har tillochmed varit för varm i fötterna i minusgrader. Dessutom ger dom riktigt bra stöd då de inte har någon såndär elastisk grejs på sidorna. Så om någon letar vintersko så kan jag rekomendera dessa!
 
Sedan köpte vi även ett par chaps från Ariat, snygga och stilrena!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Borgini ridskor
 
Dessa köptes i sommras och har blivit använda flitigt sedan dess. Har slitit en hel del på dem så särskilt fina är de väl inte längre, men sköna!
 

Smögen ♥

Nu när det är minusgrader ute igen så känns sommaren så långt borta. Finns massa roliga saker jag vill göra i sommar. En av de sakerna är att åka till mormor på smögen någon/några kompisar. Tog med mig Hannah när jag och mamma åkte dit några dagar i slutet av denna sommaren. Och det var nog bland de bästa dagarna på lovet!
 
Var bl.a. med mina små kusiner ut på en "ö" (okej, ingen ö direkt, ett berg i havet typ) med deras båt och badade, solade och fiskade krabbor. Åkte även vattenscooter med min morbror, så himlans kul! En hel del tid spenderades även nere på bryggan bland alla små affärer. Älskar smögen på sommaren.
 




Sköld


Atlet igår

Fick Atlet igår. Han är ju inte min favvo direkt om man säger så. Han är himla tung i handen så fort man börjar kräva lite och då pajjar mina axlar direkt. Han knappt börja rida innan de började krångla. Men Therese föreslog att jag skulle sätta på en snodd och se om de hjälpte. Snodd är väl inte den hjälptygel jag tycker är bäst direkt men de va bättre att han "hängde" sig mer i den än i mig och mina axlar! Gjorde lite skänkelvikningar och lite basics mest. Men de funkade väl ganska bra, jag kunde fortsätta rida iallafall och inte bara skritta runt i mitten!
 

SALE

Cheval Ridsportlogo
 
Både Cheval och Hööks har rea nu. Hööks har 50 % på massor av varor och även 25 % på HV Polo, är riktigt sugen på att klicka hem en till långärmad piké men får nog vänta med de. Cheval har också rikitgt bra rea på fina saker. Klicka på bilderna för att komma till reorna!

tionde

Var såhääääär trött när jag gick upp imorse, och vetskapen om att de var torsdag gjorde ju inte de hela bättre kan jag ju säga. Värsta skoldag och vi har hur många lektioner som helst. Men dagen har gått ganska fort faktiskt, dock har de varit snöstrom hela dagen.
 

Kingsland Fleece

Tror inte att de är bara jag som tycker att Kingslands fleecar är superfina?! Hade jag varit rik så hade jag lätt haft några hängandes i garderoben. Men nu är ju tyvärr inte de fallet och jag äger inte en enda fleece från KL. Men på GBG HS iår så ska jag titta efter en.
 
Två favvosar↓
 
 
 
 

Lite fler bilder på Prinsen


Min utrustning (1)

Har sett en del som skriver om sin utrustning, så tänkte göra de jag med! Tänkte ta Hjälmar, stövlar/skor och schabrak. Något annan utrustning/ridkläder ni vill att jag skriver om?
 
Tänkte iallafall börja med mina hjälmar.
 
1. Sammetshjälm från John Whitaker
 
Den här köpte jag sommaren 2010 och det är lätt den skönaste hjälmen som jag har haft på huvudet! Dock så har den ingen ventialtion alls så man blir ju sådär roligt varm om huvudet när man rider i den på sommaren. Men det är de ända minuset med den, snygg är den också.
 
2. Lamicell Master
 
Lamicellhjälmen fick jag i födelsedagspresent av mormor 2011. Väger inget och har bra ventilation. Superbra att ha när det är varmt. Dock så kanske jag inte passar sådär jättebra i den men den är skön så de får gå ändå ;)
 
Sen så är jag sååååhäääär sugen på att köpa en till hjälm, gärna en brun, haha!
 
 
 

Godmorgon

Gick upp för en timme sedan, skönt att ha gott om tid för en gångs skull, till skilnad från annars. Ska åka om en timme , sen kommer jag nog gå omkring i stan lite innan jag tar bussen till skolan. Där väntar två lektioner innan jag slutar, hoppas på att hinna med tidiga bussen hem. 
 
Ikväll är det ridning på LRK :)
 

Kväll

Då var även denna dagen slut och imorgon väntar skolan. Ställt alarmet på 8 och tar bussen vid 10. Så jag ska inte klaga, hade kunnat ta bussen som går vid 11, men då måste jag gå från Resecentrum till skolan, och de orkar jag inte, lat som jag är. 
 
Borde gå och lägga mig om sådär 10 minuter egentligen, men jag är hur pigg som helst så är tveksam till att de blir så.
 
Föresten så tycker jag att de är riktigt roligt att blogga nu, hoppas att de håller i sig. Har tillochmed gjort en del tidsinställda, stolt! ;)
 

Sprenger stigbyglar

Ända sedan jag red i Olivias Sprenger stigbyglar så har jag velat ha ett par egna. Ridskolans stigbyglar är väl inte de bästa stigbyglarna i världen och något vidare bra grepp får man inte heller. 
 
Älskar att den är böjlig och sviktar, ända minuset är väl priset. Vet inte om det är värt att lägga 1 599:- på ett par stigbyglar som jag kommer använda 1/2 ggr i veckan, tåls att tänka på. 
 

Bilder på Junior (2)


Bilder på Junior (1)


Sista lovdagen

Sista dagen på lovet idag, de är nog den mest ångestfyllda dagen på hela året ;) Iallafall om man är som jag och tycker att de inte finns så mycket tråkigare saker än att sitta på massa lektioner. Men nu är de bara den här terminen kvar sedan är de sommarlov. 
 
Men som tur är så har jag kort dag på onsdagar denna terminen. Börjar 12 och slutar 2.
 
Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, blir nog en lugn dag hemma.
270394_317057635078085_1224187614_n_large

Junior igår

Igår så va det första lektionen för året. Red på Junior. Han var ganska fin och mjuk och lyssnade bra. Ville dock att han skulle komma lägre i formen än vad han vill. Han vill gärna gå i en lite högre form, men kämpar med att få honom att sänka sig lite mer så att han jobbar ännu lite mer med ryggen.
 
Bilder kommer!

Dressyr på Prinsen

Laddade ner en test verision av Photoshop förut och redigerade bilderna ni, så mycket bättre än gimp! Vill ni se fler?
 på 

 

Monday

Måndag idag, tror de är en hel del som börjar skolan idag? Själv så börjar jag inte förens på onsdag.
Har inte hunnit blogga nu de senaste dagarna, har varit hos min fina vän! I lördags så tog vi en mysig uteritt och det var minst sagt en taggad liten Soccan jag satt på, studdsade fram och tyckte att de var såhääääär kul att hoppa de små hindrena i skogen, söto♥ Har även fått rida lille Prinsen igen, gosen! Har en del ridbilder så de kommer upp här i omgångar.
 
Olivia sov hos mig igårkväll och idag så har vi tagit det lugnt och kollat på film. Hon åkte hem för en stund sen. Resten av dagen så ska jag ta tag i mitt rum, det ser ut som tredje världskriget. Ska redigera lite bilder, fixa en header till denna lilla blogg och ikväll är det ridning.
 
 

Frukost

Massagen igår var riktigt intressant. Hon som var där var duktig och förklarade bra! Fikade och beställde pizza, riktigt mysig dag med roliga personer :)

Nu sitter jag och äter frukost och om en stund så åker jag till Olivia, tror vi ska rids och lite så, hon är nämligen hemma Prinsen nu! Kommer hem imorgon och då är de ridning i Grästorp.


Stalldagar

Uppdateringen suger men har haft mer eller mindre fullt upp de senaste dagarna! Igår var de stallet som gällde hela dagen. Jag och några från US hjälpte till på ett läger. Grillade korv och så, myyys! Och bara för att skryta lite så va de Ellinor och jag som skötte grillen, hahhaha. Efter de så hoppade vi för Linnea, Junior var fin, lite väl taggad ibland så han lyssnade inte riktigt, men jag red väl inte sådär jättebra så, har verkligen tappat i ridningen nu de senaste.

Idag blir de en lugn dag hemma. Imorgon så är de massagekurs hela dagen, stalldag med andra ord!