Failvideo på Matilda & Prinsen

Bjuder på en failfilm på Matilda och min ponny Prinsen,haha!
 
 
/ Olivia

Nikon D5100

Det blev ett tidsinställt iallafall, lite bilder som jag tagit, alla är inte fotografiskt fina men alla har något jag gillar, och kom ihåg. Jag har inte haft kameran så länge och håller fortfarande på att lära mig den!

 

 


Regning tråkig dag

Hoppas ni haft en fin dag! Men kan gissa på att det regnat hos er.
Här har det ialalfall regnat väldigt mycket vilket ledde till en lång och tråkig innedag och städning.
Nu på kvällskvisten red jag & Kashmir ut och vilken härlig tur!
Han var riktigt fin och mjuk och det var bara en fröjd(visst finns det ett ord som heter så?) att rida han.

Nu väntar duschen på mig och sen ska jag äntligen återförenas med min säng, har dessutom nya lakan och det är så gosigt att det inte finns att sova i nytvättade lakan så kommer sova riktigt skönt i natt.
Imorgon ringer klockan vid kvart över sju(död) och då ska jag jobba!
God natt på er ♥
/Lovisa
 
Dsc02505_large
Ja, så kände jag idag...

Lång dag

Varit ute och ridit i regnet. Två hästar ridna och en fick vila. Prinsen fick sig en skogstur, mysigt mysigt! Soccan red jag i paddocken vilket gick rent ut sagt SKIT. Hon skötte sig helt okej men jag red som en kratta, jag MÅSTE bli mer följsam när jag rider henne och våga slappna av. Hade världens fulaste sits seriöst. Var ganska regnigt också, så det gick inte att öka någonting, eller jag vågade inte det knappt. Småskuttade lite men det kom inte med på film eftersom minneskortet blev fullt. 
 
Har redan tatt in hästarna för Annabell och Soccan stod och skakade trots massa täcken, stackarna!
 
FIlm från idag :
 
 
/ Olivia

Hej på er alla!!

Hej på er alla som läser Matildas/Mattans blogg.
Det är Lovisa(ni kan även kalla mig Lollo) som skriver. Mattan bad mig gästblogga här under den här veckan hon är borta och då kommer jag göra det.
Vem är jag då?
Jag är en snart 16-årig tjej som bor på en gård i Frielsberg, cirka 5-10 minuter bort från Matilda. Jag skulle beskriva mig med ord som
*Knasig
*Lite smått efter i vissa tillfällen
*Engergifull
*Pålitlig
*Snäll
*Kramig
*Klumpig
Detta är alltså lilla jag.
 
 
 
Har jag häst?
På vår gård finns det två små hästar. Kashmir & Vivierroland Pasja.
Kashmir köptes som dressyrhäst åt min syster men nu har jag han som hopponny för hon inte riktigt klarade av honom.
Vivierroland Pasja är just nu på igångsättning men annars rider min syster henne mest men jag tar hand om hoppningen :)
 
Kashmir
 
Viverroland Pasja
 
Hur känner jag Mattan?
 
Hur länge har jag inte känt den underbara Mattan? Jag tror vi träffades för första gången när vi var runt 1-2 år, haha ^^
Sen gick vi på samma skola men vänskapen började växa fram på allvar någonstans när jag gick i 5:an eller 6:an typ.
Sedan dess har vi varit bästa vänner. Jag ser Matilda som en syster och en medlem i familjen. I vissa perioder bor hon praktiskt taget i vårt hus. Nu var det ett tag sen hon var här riktigt många dagar/helger på raken och det är främst pågrund av min huvudvärk som jag kommer återkomma till i ett annat inlägg.
Mattan kommer alltid vara en av mina bästa vänner, och hon är en sådan människa som tillslut kan få en att le eller skratta oavsett vilket humör man är på.
Hon är väldigt omtänksam och vill alltid ens bästa.
Jag vet inte hur mitt liv skulle se ut utan henne eller vad jag skulle göra utan henne.
Mattan du är bäst!! ♥
 
Så, då var det första inlägget avklarat. Jag kommer finnas här under veckan och blogga så ni inte får tråkigt nu när Mattan är borta.
Hej då så länge!
/Lovisa
 
 
 

Hellu ^^

Tjenare tjenare! Det här är Matildas mest osmarta och klantiga bästavän som kikar in här! Matilda ville att jag skulle gästblogga lite här idag och eventuellt göra något mer inlägg i veckan så det är bara att vara snäll och lyda order.
 
Jag heter Olivia, 14 år gammal. Matilda är min bästavän, och vi har känt varandra i ca 1,5 år men även fast vi känt varandra så kort så känner vi varandra utan och innan (eller har du någon hemlighet du inte berättat Mattan?)
Jag bor i Lidköping, en ca halvtimme från Matilda. Jag bor på en liten gård med min syster,mamma, pappa,en katt och tre hästar. Jag är precis som Matilda en hästgalen tjej som älskar allt som har med dem och foto att göra (brukar höra ihop säger min pappa:dator,kamera & häst).
 
Jag har just nu 3 hästar. "Nummer ett" eller vad man nu vill kalla det, Prinsen 19 år, c-ponny. Prinsen köpte vi i mars 2012 utav Avesta RIdklubb, så ca 2 år sedan han kom hem hit. Prinsen har gått LC hopp och LB dressyr vad vi vet. I början var han en himla problemhäst i allt kan man säga, men det mesta är nu löst och han är väldigt snäll och go men lite osäker. Jag har inte tävlat honom en massa, utan bara lite clear rounder och en klubbdressyr som vi faktiskt blev tredjeplacerade på! 
 
Sen har vi Annabell, 13 år. Annabell är c-ponny, slutmätt 136 cm som vi köpte i mars 2011 utav kyrkobacka stall och ridhus. Innan vi fick henne hade hon gått LC hopp.. Ett riktigt fuxsto. Henne brukar vi kalla den dumma blondinen som har ADHD, hon vet inte riktigt vart hon har sig själv. Hon har OTROLIGT starkt psyke och är inte alltid så lätt. Men hon är himla rolig. Även hon har varit problem med på banan efter ridskola där hon inte trivdes. Så fort man gick in på banan så stegrade hon, sparkade bakut, bet i benet och totalt vägrade att ta ett steg framåt. Detta börjar nu också att bättre sig och jag kan tacka min tränare Lisa för all hjälp jag har fått. Men det har varit ett hårt jobb, men samtidigt roligt.
 
Sist men inte minst har vi då Secret Star även kallad Soccan eller Sockertoppen som är d-ponny och slutmätt till 144 cm. Vi köpte henne utav Sara för ca en månad sedan. Soccan har gått LA dressyr och LB hopp. Än känner jag inte Soccan så mycket, men hon är en väldigt glad häst som är positiv till arbete och tycker det är kul. Älskar att ut och gasa i skogen men har inget emot ett dressyrpass på banan heller. Ganska lagom. Hon har lite mer speed än dem andra två, och det är roligt. Jag har varit ute på två tävlingar med henne än sålänge. Lite LD,LD+5 & LC. Har gått helt okej! Vi ska även ut nu i helgen och tävla i floby. Var anmäld till LD+5 och LC men det har inte gått superbra det sista nu när vi inte riktigt känner varandra och då valde jag att hoppa LD och LD+5 istället. Bättre att det går bra på lägre än att gå för fort fram.
 
Detta var alltså lite om mig och mina hästar, kommer säkert blogga mer under veckan som kommer. Kika gärna in på min blogg oliiviiagustavsson.blogg.se och läs mer om mig och mina hästar. Ha en toppendag!
 
Soccan
Annabell
Prinsen
 
Film på mig och Soccan på våran första tävling.
 
 

Hejdå!

Om någon timme så åker vi. Tänkte bara slänga in ett sista inlägg och säga hejdå. Nemen ni får ha en superbra vecka för det ska jag ha. Ska försöka skriva någon mobilblogg om jag kommer ihåg. Annars får nog bloggen stå tom, kanske kommer något gästinlägg, men bara kanske. 
 
Jag kommer hem på lördag men åker direkt till Olivia då och hänger med henne på tävling dagen efter. Men någon gång nästa vecka kan ni vänta er uppdatering.
Jag ser helt mobbad ut på bilden men (okej Lollo också ;) )det är från förra årets grillkväll!
 
 
 

Svar på kommenarer!

Nu när jag har det nya blogg.se så innebär det att jag kan svara på kommentarer mycket enklar och smidigare. Svaren hittar ni under eran kommentar i kommentarsfältet! :)
 

Ko i Servern

Diggar blogg.se´s ko alltså ;)

On the top!

Mår så sjukt bra nu! Sitter med ett stort leénde på läpparna och mår så sjuhelsikes bra att det finns inte. Livet är på topp, helt klart. Anledningen är såklart att jag åker till björneröd imorgon, inget ställe jag mår så bra på som där. Sen så får jag träffa världens underbaraste vänner, de flesta har jag inte träffat på ett år, då kan man ju snacka om att man blir glad när man ses igen, världens bästa ♥ Kommer att ha världens underbaraste vecka där nere i strömstad!
 

Midsommar


Jag vill vinna ;)

Klicka HÄÄÄÄÄÄR för att komma till tävlingen!

Midsommar

Hoppas ni har haft en trevlig midsommar, det har jag iallafall haft. Imorgogn så är det dags för "slutspurten" på packningen. Ska nog sätta på en bra film och gå och lägga mig snart. Är faktiskt lite trött och en aningens förkyld. Så får hoppas att det går över tills söndag.  Är så himla taggad att det finns inte!  
 
Nej nu ska jag leta reda på någon bra film. Ska försöka hinna med att blogga lite imorgon också. Kanske göra lite tidsinställda till nästa vecka. Kommer kanske bli någon mobilbloggning också om jag inte glömmer av de. Fick dessutom de nya blogg.se idag! :)
 
Packning↑
 
 
 
 

Visste ni att..?

# ... jag fyller år om prick en månad!

# ... jag älskar rosa!

# ... jag sminkar mig aldrig.

# ... jag gillar inte ost.

# ... jag har världens fobi för sniglar! Om de ligger en snigel framför mig så kan jag bli helt ställd och stå och fundera på, vad jag ska göra! En gång så gick jag och hämtade mamma..



Is This our end..?


Slarvigt ihopklipp och lite snabbt gjort men, världens finaste ponny ♥


Funderar..

# Ska jag orka byta lakan innan jag går och lägger mig?

# Hur lyckades jag duscha utan att blöta ner håret det minsta?
.. okej det finns bara ett svar på den frågan, jag är ganska grym ändå!

# Är det värt att skriva det jag just tänkte?

# Angående det ovan↑, nej.

#
Undra om min väska kommer spricka av all packning iår..?

# Livet är bra orättvist ibland asså.

# Jag orkar inte byta lakan ikväll.

# Ska jag göra klart filmen jag började på nu?

# Vilken film ska jag se sen..?

# Jag gör inte klart filmen nu

# Var det sista gången jag såg min fina lilla Luckybusponny i söndags...?
 
# Kommer jag orka skriva fler punkter?

# nej.

#
punkt.



Today

Idag har varit en bra dag, hahaha! Började dagen med att städa, duktigt värre. Sedan blev det en sväng på torp med mamma. Fick köpt lite nödvändiga saker till björneröd + ett linne, 2 bikinitoppar lite boddy butter och nagelack! Intresseföreningen antecknar eller..?

Nejmen nu så har jag packat lite till, och det mesta på listan kan bockas av. Imorgon är det 2 dagar kvar!



Sånt som gör en glad!



Blir så himla glad när jag får en sån här kommentar! Dels för att folk tycker att man har vettiga åsikter men ochså att man har påverkat på ett posetivt sätt! :)


Test

Test


Hos Lollo

Sitter hemma hos Lollo. Fotade henne när hon hoppade förut så ska försöka få upp några bilder på det någon dag, blev ganska nöjd med ljuset ;)

Känner att det går lite trögt med bloggningen nu men ska försöka bättra mig nu så att de blir lite uppdatering denna veckan för nästa så kommer bloggen stå helt still. Mer om de kommer en annan dag. Men jag ska iallafall sova hos Lollo inatt och imorgon så har jag en hel del som jag behöver göra, men ska försöka fota lite!

Bjuder på en bild på Lollo och Karsten så länge:


Duktig tjej!

Har varit riktigt duktig idag ;) Började med en joggingtur och efter de så gick jag några km runt hagarna. Var ute i ca en timme och vädret var minst sagt växlande. Fick både spöregn, mulet sol och en liten blandning.



Efter de så fick håret sig en kur med inpackning, alltid bra! Fick ett ryck och putsade båda mina ridstövlar och tvättade och "smörjde" in min Hunters.


                            
Före↑   Efter↓
                            

 


Fina vännen!

Snodde bilden från Alice. Jag och Lollo igår



Sommarlov!

Första dagen på detta sommarlov idag. Spenderade knappt en timme i skolan igår. Var i aulan och lyssnade på när rektorn tjatade på och på lite sång från musiklasserna. Sedan fick vi våra betyg och slutade.

Jag drog till stan med Olivia efteråt och åt glass på Nostalgeek, mysigt värre! 

Senare idag kommer Olivia och Lollo. Då blir det en mysig och väl behövlig tjej/filmkväll! Innan det så ska jag nog ta en liten joggingrunda om inte regnet börjar ösa ner dvs. Sen måste jag putsa mina ridstövlar också. Får hoppas att det blir lite mer sol med, isåfall får jag passa på att sola lite, vill inte vara likblek hur länge som helst.

Ska för övrigt ta det ganska lugnt denna veckan för nästa söndag så rullar bilen mot björneröd!




Chill, 2 dagar kvar!

Ska snart ta och lägga mig i sängen och avsluta dagen med en film! Har varit en lite "blandad" dag eller vad man ska säga, mycket i huvudet minst sagt. Sett på film 2 lektioner, rensat lite papper och sista lektionen så fikade vi 5 min och jag hann med tidiga bussen hem.

Och bara för att våra klassinformatörer är så snälla så får vi börja 10 imorgon, sen slutar vi halv 3! Har två dagar kvar i skolan, på fredag är vi där typ en timme, sedan är det sommarlov! 
               


I didn´t lied to myself, I just avioded the truth.


Tidsfördriv

Vad blir ditt namn baklänges? - adlitaM
Har du gjort en snöängel i år? - Nepp
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus? - Typ en  dag
Platt eller lockigt hår? - någon blandning, typ vågigt
Vad gör du när det regnar? - de är väl lite olika
Vad har du för startsida på internet? -  Google?
Vem ringde du senast? - Skara Hästsport ;)
Har du någon gång testat karate? - Nej
Vilken mobilringsignal? - Vet inte eftersom min telefon ändrar de själv :S
Minimorötter eller pommes frites? - pommes!
Första sporten du gick på? - ridning

Vad längtar du efter mest just nu? - 24 Juni, BJÖRNERÖD!
När åt du senast en fiskbulle? - 100 år sen, hatar fiskbullar!

Vad drömde du inatt? - Kommer jag inte ihåg

Vilken tv-serie är bäst? - Ponnyakuten, hahah, glee, hawaii 5-0 osv!

Kan du gå ner i spagat? - ABSOLUT INTE, världens ovigaste människa typ!
Vad åt du senast? - Kött och potatisgratäng

Höga eller låga strumpor? - låga
Vad är du mest rädd för i hela världen? - lite allt möjligt, men mest, förlora de jag älskar!
Läser du på baksidan av mjölkpaketen? - ja det händer!
Röd, grön, blå eller gul mjölk? - grön!

Vad har du för färg på ditt påslakan? - Det är hästar på, hihi ;)
Sommar eller snö? - Sommar lätt!
Är du mörkrädd? - Ja, extremt
Riktig gran eller plastgran? - Riktig såklart!
Godaste drickan till frukosten? - Mjölk/ Oboy 
Vem kramade du senast? - Olivia
Älskar du att sjunga? - hellre än bra
Duscha eller bada? - Duscha
Kan du ditt mobilnr utantill? - ja
Har du tråkigt? - annars hade jag inte svarat på dom här frågorna
Har du gråtit i skolan nån gång? - ja gud ja, alltid typ!
Stockholm city, Metro eller .SE? - eeeeeehhh
Hur tar du dig till skolan? - buss,buss,buss..

Har du någonsin sminkat dig som punkare? - Nej.
Vad var det senaste som fick dig att skratta? - Olivia

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Lollo, Olivia typ
Vad skulle du behöva nu? - Pengar

Vilken tid gick du upp idag? - 05:00
Vad var det första du sa i morse? - minns inte

Senaste personen som fick dig arg? - ...
Senaste låten du lyssnade på? - Fix you 
Senaste personen du tänkte på? - Björnerödsgänget

Vilket schampoo använder du? - Lite olika
Dagens dryck? - Mjölk och vatten
Vad har du gjort idag? - Vart på klubbhoppning med L&O, sett på tv osv
Vad är du allergisk mot? - Inget
Var har du ont? - i huvudet

Var du glad igår? - De va jag väl, lite upp och ner

Vad ska du göra NU? - vet inte



"För lång"- tänk ett steg längre

Kopierade en text från förra bloggen, när det gäller detta så kan jag säga att jag vet hur känslan när man rider en häst man vet att man är lång på och undrar vilka som tittar snett, tycker och tänker.



Tänkte ta upp, ett för många väldigt känsligt, ämne.

"För lång". Jag undrar hur många ryttare som sårats av de orden, många, kanske helt, i onödan. Att bli för lång för sin ponny, favorithäst osv, är aldrig roligt. Särskilt inte när de finns folk som påminner en om de, gång, på gång, på gång. När man redan vet de själv. Särskilt när de är de enda man tänker på varje gång man rider. Tro mig, jag vet hur de är!

Men de jag egentligen vill komma till är skilnaden mella lång och för lång! För de är enligt mig en stor skillnad, två olika saker. Bara för att man ser lång ut på en ponny betyder inte de att man är för lång för att rida den.

Innan du tycker att någon är för lång för en ponny, tänk ett steg längre och ställ dig då dessa frågor:

1. Ser ponnyn negativt påverkad av ryttarens längd?
2. Är ekipaget i obalans p.g.a. ryttarens längd?


Är svartet nej på dessa frågor så är de nog så att ryttaren ser för lång ut men inte är de, åter igen, två helt olika saker! Men är svaret ja så kanske de är så att ryttaren faktiskt är för lång.

Sedan beror de ochså på vad ekipaget "har för inriktning". Rider man dressyr kan man va lite längre än när man hoppar. Varför? Jo för är man så lång att ekipaget blir i obalans så kan de bli farligt för både häst och ryttare i landningen efter ett hinder. Men här kan man inte dra alla över en kant. Tävlar man lite lättare klasser och hoppar lägre hinder så kan ryttaren vara längre än en ryttare som hoppar de högsta klasserna.

När jag red Lucky så hade jag redan bestämt att eftersom att jag var lång så var 80cm bana vårat max!



Om vi nu samanfattar texten som kanske blev lite rörig så tänkte jag ta ett riktigt bra ett exempel. När jag red Pepzi.

Jag var lång på Pepzi, det var jag väl medveten om. Och de skulle vara helt fel att säga något annat! Men var jag för lång?







Okej, om vi börjar med att ställa oss frågorna.

Ser hon negativt påverkad ut av min längd?
Är vi i obalans p.g.a. min längd?

Jag tycker svaret är nej på dessa frågor! Pepzi är den typen av ponny som verkligen visar och protesterar när hon inte trivs med ryttaren! Och är vi i obalans, ser de ut som att vi ska gå omkull efter hindrena, nnej de tycker jag inte.

Sen skulle jag vara för lång för att tävla höga klasser med henne, för då skulle de kunna bli obalanserat! Men jag är ,inte enligt mitt tycke, för lång för att rida henne på ridskolan, hoppa lite clearounder på ganska låga höjder. Sedan så kan det krävas en lite större ryttare för vissa hästar som behöver någon som kan sätta emot! 

Jag vet mycket väl att de finns dem som tyckte att jag var för lång, det är anledningen till att jag inte rider henne längre. Sen tror jag inte att vissa av dom tänkt på de som detta inlägget handlat om, att tänka ett steg längre. Alla tycker olika, de är bara att acceptera. Men lyssna på de som känner ponnyn i fråga, dig själv och din tränare(i detta fallet räknar jag Nina då, som inte tyckte att de var några problem), inte på de som bara har en åsikt, som tänker att ser man lång ut så är man för lång, för de är fel, så fel.

Jag vet att de är många som antagligen inte håller med mig om detta. Kommentera gärna era åsikter om de hela. Tycker ni jag har rätt eller är jag helt ute och cyklar?



Jag och Lucky, jag är lång, kanske 170-173, han 135 cm, men för lång?

                             

8 days

Kämpar på de sista i skolan nu, 8 dagar kvar sen slutar vi! Men det är ganska så lugnt nu, ser på film i de flesta ämnena och själva skolarbetet är ganska chill.

Gick till kvart över 12 idag och sedan åkte jag och Olivia till stan för att ta en baguett på Elaka måns innan vi åkte till skara hästsport. Skulle köpt ett par Tretorn om de passade men de var slut i min storlek så ska åka in med Olivia imorgon igen då de skulle kommit in nya! Så hoppas att de passar nu.



When the sun goes down


Hästskötare åt Olivia!

Är hemma hos Olivia nu och vi ska snart åka iväg på Olivia & Soccans tävlingdebut! Dom ska hoppa en LD+5 i Grästorp dessutom, det är ju bra för jag rider ju där :)