Dans

Ännu en solig dag, hoppas att vädret håller i sig ett tag nu så att det blir våååår! Ikväll blir de danskväll med resten av niorna i lidköping. Inte superroligt men måste man så måste man. Får ledigt imorgon iallfall! 
 

Bloggtävling

Klicka HÄR för att komma till tävlingen.
 

Favvisdag

Onsdagar är verkligen min favoritdag på veckan! Har precis ätit frukost och ska inte åka bussen förens om en och en halv timme. Börjar halv 1 idag och ska ha någon danssak hela dagen, inga lektioner, skönt! Slutar dock senare men, men. Har dessutom hoppning på LRK ikväll.
 

Monday

Kom hem för en stund sedan och har ätit lite. För en gångs skull så har solen skinit hela dagen, får väl hoppas på att våren är påväg. 
 
Om en stund ska jag dra på mig ridkläderna och bege mig till stallet. Red ju inte förra veckan så nu saknar jag allt Junior, har längtat hela veckan. Fast bara för att jag skrev så så kommer jag säkert få någon annan idag.
 

Summer hurry up

Är så himla trött på vintern nu att det är inte sant. Vill ha sommar och lov nuuu, tack! Hoppas att denna sista terminen på högstadiet går fortfortfort. Har massa roligt som jag vill/ska göra i sommar, bla en vecka på Björneröd och om allt går som jag vill kommer det förhoppningsvis bli en hel del ridning och stall även efter den veckan!
 
734913_487993087924930_1380981519_n_large

mycket att göra

Ska snart gå ner och äta lite frukost och sedan ska jag åka till ridskolan och ha möte med US nu på förmiddagen och sedan ska jag hem och sätta mig med instudeinguppgifter i NO, ja vad kul. Sen ska jag städa mitt rum också..
 

trött

sorrysorry för min dåiga uppdatering, men har inte varit hemma så skyller på de. Idag var jag med Olivia på dressyrtävling och hon och Soccan var så duktiga så och vann ena klassen! Är superduper trött nu efter lite för lite sömn flera nätter i rad så ska försöka att gå och lägga mig i tid ikväll.
 

Corradino igår

Fick Corradino igår igen som jag hoppats! Hade markarbete och fokuserade mycket på att korta upp galoppen och verkligen jobba dem i en studds och på en båge mellan två upphöjda bommar och verkligen försökte få honom att jobba ordentligt med baken. Det är väl inte Corradinos starka sida om man säger så då han gärna blir väldigt lång i galoppen och bara gå på. Så de vart nog jobbigt för både honom och mig att verkligen korta upp han stora galopp men de sista blev det väldigt bra faktiskt!
 
Den 10 blir det dressyrtävling, längtar!
 

hatatorsdagar

Jag hatar torsdagar och matte bläää


20 Februari

Vaknade och mådde mycket bättre idag, skönt! Börjar dessutom 12 idag, så nu sitter jag och äter frukost och ser på Maria&Mindy, bra morgon. Sedan när jag kommer hem så ska jag nog ta och plugga lite innan jag åker till LRK. Har dessutom markarbete idag så jag hoppas att jag får fortsätta med Corradino 
 
 

Before I Die

 
Åh! Älskar beforeidie bilder, förut hade jag en map märkt "beforeidie" i datorn med nästan 70 bilder i, finns mycket man vill  göra i livet!

 

 

ännu en dag hemma

Har spenderat även denna dag hemma i sängen, mina planer på att vakna utan feber gick åt skogen. Men nu mår jag bättre så imorgon ska jag till skolan, har bara 2-3 lektioner så de ska nog gå bra! Nu ikväll tänkte jag ta och sätta mig vid skrivbordet och plugga spanska, tumme ner på den
 
 
ridning imorgon :)
 

Ariat Devon Pro Quantum

Skara Hästsport har en hel del fina sasker på rea nu, bl.a. dessa Ariat skor. Har ett par vinterridskor från Ariat och dem är supersköna så när jag såg att dessa var sänkta med nästan 1000:- så blev jag lite sugen. Men tyvärr ekar min plånbok ganska tom just nu, men kan ju alltid hoppas att de fortfarande finns på rea i rätt storlek på GHS, så då kanske de får följa med ett par hem då.

Saker om Matilda från Lovisa

Nu ska ni få vet lite saker om Matilda från en säker källa hehe!
 
+ Här hemma hos mig kallas hon "kalven" för mamma tycker hon dricker så mycket mjölk.
 
+ Hon har hela sitt liv planerat
 
+ Hon är så himla kräsen när det gäller mat
 
+ Vi har för det mesta samma åsikter
 
+ Varje gång hon kommer hem till mig sätter hon sig med min dator och filmar sig själv, har nog mer bilder och filmer på henne än mig själv
 
+ När hon är glad kan hon typ inte sluta skratta vad man än säger, speciellt inte när mamma pratar
 
+ Hon är jättejättesnäll och hon är oftast på bra humör och hon peppar en jättebra! Hon är så himla bäst!!
 

 
 

tråkigdag

Sov inte många timmar inatt, hatar när man vaknar och fryser och inte kan somna om. Mådde iallafall inte bra så stannade hemma idag, har en redovisning imorgon så måste bli av med febern innan imorgon. Så min dag får bestå av att ligga i min kära säng och se på film, roligt...
 

härskadestårnågotmenjagvetintevad

Hallooo! Dagen har varit bra och kall, är seriöst istiden. Nej men va med Lollo på Pay and Jumpen hela dagen typ. Får se om de kommer lite bilder sen. Annars har det inte hänt så mycket mer. Köpt biljetter till Ridsport Eventet som Henrik Barry annordnar. Ska gå med Lollo, Johanna och Agnes, om vi nu fick några biljetter. Får hoppas!
 
Nu ska jag ta och se på ponnyakuten och sedan ska jag försöka komma i säng i tid för en gångs skull för imorgon är det tillbaka till skolan igen. 
 
lollo och Karsten i somras↓

69 dagar!

Nu är det inte långt kvar tills Göteborg Horse Show som helt klart är en av årets höjdpunkter, 69 dagar rättare sagt. Ska åka med Lollo, hennes syster, hennes mamma och min mamma som vanligt! Vi kommer att gå på showen på lördagens förmidagsföreställning och på eftermiddagen på söndagen om jag inte minns helt fel. Kommer såklart spendera en hel del tid på mässan och förhoppningsvis blir det en hel del shopping, inte för att det brukar vara brist på saker att spendera sina pengar på där ;)
 
resultatet av förra årets shopping...↓

kan ju alltid hoppas!

Klicka HÄÄÄÄÄÄR för att komma till tävlingen.

på latsidan

Har haft den lataste dagen på länge, har verkligen inte gjort något vettigt alls, bara legat i sängen hela dagen och kollat på film. Men man behöver väl sådana dagar ibland antar jag. Imorgon är de slut på latheterna, ska va i stallet kl 7. Min grupp har stalltjänsten, dock är vi ju bara tre och en är borta så det blir väl bara jag och Linnea. Men de går nog ganska bra ändå. Hästarna står ju på bädd nu så det tar inte så lång tid att mocka och när vi väl kommer igång så brukar det inte direkt finnas brist på saker att göra i stallet.
 
Sedan efter det ska jag åka till Lollo och följa med henne på CR på söndag.
 
 
 

Diss till Equiline

print från cheval´s hemsida↓
 
Måste ta och dissa denna jackan från Equiline. Tycker att Equiline brukar ha väldigt fina kläder men med denna har de inte riktigt lyckats. Tycker jackan ser oroligt bylsig ut och färgen var väl ingen höjdare direkt. Kan tycka att oranget kan vara snyggt till ridkläder men just denna ser mest smutsig  ut.
 
Sen är den säkert supervarm och har bra kvaliteé men jag skulle inte betala över 3000 (ord. pris) för denna.
 

Vill tävla

Är så himla sugen på att tävla. Tävlade ju ett par lokala under våren 2011 med Lucky och även fast det inte alltid gick så bra så tyckte jag att det var himla roligt att vara ute med laget och stå och göra iordning allt kvällen innan. 
 
Men några lokaltävlingar utanför klubben blir det inte detta året iallafall. Jag och Junior får hålla oss till klubbtävlingar ett tag till. Klubben har en lokal hopptävling i slutet av terminen någon gång, men tror inte att vi är riktigt "redo" för de då. Höjden är inga problem, det är mer att jag ska lära mig rida honom bättre i hoppningen då han kan vara lite knepig ibland och ändrar humör och beteénde på en sekund ibland. Men hoppas på att det är någon CR snart på klubben så att vi kan komma igång lite.
 
Dressyren däremot funderar jag på om vi kan vara med på klubbens lokala. Men hoppas på att det är någon klubbdressyr snart så får jag se hur det går då. Det är inte själva ridnigen som är problemet här utan mer det att Junior tycker det är lite läskigt att vara helt själv i ridhuset. Förra klubbdressyren så fick vi 57% och jag vet att det skulle kunna bli så mycket bättre om han kunde slappna av inne på banan. Men på de lokala så brukar en klass gå ute i paddocken så isåfall kanske jag kan anmäla mig till den.
 

Fredag

Denna fredagen känns faktiskt riktigt tråkigt. Fredagar brukar ju vara bra dagar, men lovet är snart slut så det känns ju inte så bra, haha. Idag så ska jag inte hitta på något särskilt, bara ta det lugnt och kanske rensa lite på mitt rum. Ska ju göra om lite bl.a. möblera om, byta garderob och fixa en fotovägg. Men innan de så måste jag rensa bort allt som bara ligger och skräpar.

Corradino

d
 

Fullt upp

Vet att min uppdatering är sämst men, men. 
 
Igår var jag hos Lollo. Vi tog en mysig uteritt i snön och det var minst sagt en pigg och stark liten Karsten jag satt på, gulleponnyn! Sedan red jag lektion i Grästorp. Junior var pigg och glad redan från början och bjöd bra framåt. Dock var han väldigt jobbig och bet tag i inner tygeln en hel del men lossade lite i slutet. Hoppade en vattenmatta och första skuttet tog han i ordentligt, den kunde ju bitas ;) Men sen brydde han sig inte alls och hoppade så snällt över. Sedan hade vi en övning med två studds, ett galoppsprång, två studds. Kom fel x antal gånger då han var riktigt stark och svår att hålla ihop. Han är ju inte så stor storhäst men han har ganska stor galopp ändå och är lite klurig att få ihop för om man tappar honom en sekund så saktar han av.  Men det är bara att jobba vidare på, förut har han inte varit så stark och orkat bära sig i galoppen men de är så mycket bättre nu.
 
Bästa Hästen♥
 
 
Nu så har jag precis stoppat en plåt med hemmagjorda hästgodisar i ungnen. Mina är slut så tänkte prova göra egna så vi får se hur det blir. Om en stund så ska jag åka till Olivia. Får se vad vi hittar på. Tror vi skulle rida ut.
 
 

Kashmir


Iisis


hejhejdå

Hej ny istid? Haha, nej men har varit sjukt kallt idag. Red Soccan igår som var så fin så, alltid lika roligt att rida henne! Sen sov jag hos Olivia och var där hela dagen idag, därav min dåliga uppdatering. 
 
Nu när hela Sverige ser på Melodifestivalen, så ser jag på Världscupen iställt, såååå mycket roligare, hästtjej ut i märgen ;)
 
Imorgon ska jag vara i stallet 10 och ha möte med US och vid 12 så är det islandshästuppvisning så tar med mig kameran och tar lite kort hade jag tänkt! 
 

pluggapluggaplugga

Hade tänkt att ha en pluggfri kväll ikväll och rensa upp rummet lite men, har ett svenskarbete som ska in imorgon, som jag hade skrivit på Ipaden, bara att börja om med andra ord..
 
Så det är bara att sätta igång :(
 

Hej Corradino! #horse


idag är det onsdag.

Hade första skriftliga nationella provet idag, 3 timmar på en hård stol är ingen hit direkt, önskar att vi fick sitta i aulan, haha. Men jjag överlevde och tror att det gick helt okej iallafall. Lämnade även in min lilla iPad och hoppas på att den kommer tillbaka snart, hel och fin och sedan lär den inte spricka igen med de panzarskalen vi får nu. Såååå fula. 
 
Ikväll är det ridning och förhoppningsvis hästbyte, glad tjej.
 

Galopp i snön


spanskaplugg nästa.

Hej jag heter Matilda, jag älskar spanska och min spanskalärare som är såååå bra tjoho. Okej, vartenda ord i den meningen var fel typ, hahaha. Nej men nu ska jag få gjort dom där dumma glosorna så fort som möjligt så jag kan hitta på något roligare sedan.
 

Bästa hästen!

Ridningen igår gick superbra! Första gången på länge.

Red fram självständigt och han var ganska fin. Sedan skulle vi flytta dom lite och han lyssnade inte alls för skänkeln, som vanligt. Men sen sa Linnea att hon tyckte att jag iallafall skulle prova ha ett par sporrar. Och han blev mycket bättre. Hade en del galoppbommar och mycket att vi skulle reglera galoppen. Han var framåt och fin, sååå nöjd, bästa hästen!


måååååndag

Vem uppfann måndagar egentligen, det är ingen som tycker om dem ändå. Haha, insåg nyss att jag skriver så varje måndag. Men vi skippar de. 
 
Har ridningen idag iallafall. Hoppas på att det går bättre än förra veckan. Märker mer och mer hur mycket jag har tappat, särskilt när jag rider Junior. Får sån prestationsångest när jag vet att jag kan bättre och då rider jag ännu sämre och allt blir bara dåligt. 
 
Nej men nu ska jag åka!
 

mysig lördag

Har spenderat denna lördagen i Göteborg med Linnea. Visar vad jag köpt senare. Har varit en riktigt bra dag, massa skratt. Nu ska jag äta lite popcorn och skriva klart verksamhetsberättelsen.
 
cyaa
 

Malva & Tilda